Zero

Copilul abandonat de pe stradă

Zero este unul dintre personajele principale ale romanului „Tabăra”, de Louis Sachar. El este un deținut al taberei Green Lake. Numele lui real este Hector Zeroni. El este un membru al Grupului D, asemenea protagonistului, Stanley Yelnats al IV-lea. El este cel mai mic din grup și ultimul în ierarhie, înainte ca Stanley să ajungă și el în tabără. Întocmai ca Rază-X și Subraț, el are pielea închisă la culoare. Totuși, culoarea pielii lui este mai puțin relevantă în stabilirea structurii sociale din tabără. În grup, Zero este un alienat.

Zero a fost crescut de mama lui în condiții vitrege. Când Zero era doar un bebeluș, încă își puteau permite să închirieze un mic apartament. La scurt timp după aceea, mama lui a rămas fără locuință, iar de atunci încolo, cei doi au fost nevoiți să trăiască pe stradă și să fure pentru a supraviețui.

Mama lui Zero, despre care Stalney a observat că arăta ca o femeie care „văzuse prea multe lucruri în viață pe care nu și-ar fi dori să le fi văzut”, a trebuit să-și lase copilul singur pe stradă de câteva ori. Odată, îi spusese lui Zero s-o aștepte în parc, dar nu s-a întors niciodată după el.

După ce așteptase în parc mai mult de o lună de zile, Zero a realizat că mama lui dispăruse. De atunci încolo, Zero a fost complet independent, dar percepându-se astfel, a refuzat să ceară ajutor, nedorindu-și să devină un „copil al statului”. Pentru a supravi...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in