Eseu

În această categorie vei găsi cele 5 eseuri care respectă structura examenului de Bacalaureat: tema și viziunea despre lume, particularități de construcție a unui personaj (caracterizarea lui Apostol Bologa), relația dintre două personaje, modul în care se reflectă o temă (tema războiului) și particularitățile romanului.

Eseul de mai jos este dedicat romanului „Pădurea spânzuraților”, de Liviu Rebreanu. Acest text îți oferă o mare parte din informațiile de care ai nevoie în pregătirea pentru examenul de Bacalaureat, însă nu îți garantează nota 10. Pentru a fi sigur că vei obține punctajul maxim te sfătuim să citești și celelalte pagini ale acestui eBook, printre cele mai importante fiind tema și viziunea despre lume sau comentariu. Opera de față se încadrează în următoarele categorii: roman obiectiv de analiză psihologică, de război, roman realist. Eseul conține următoarele: date despre operă, semnificația titlului, tema romanului, viziunea despre lume a autorului, conflicte, caracterizarea personajului principal, perspectiva narativă, pădurea spânzuraților.

„Pădurea spânzuraților” este cel de-al doilea roman scris de Liviu Rebreanu și ilustrează realismul obiectiv de analiză psihologică. Publicat în anul 1922, romanul explorează tema războiului, abordată de către Liviu Rebreanu atât în nuvelele sale (de exemplu, nuvela „Catastrofa”), cât și în romanul de față. „Pădurea spânzuraților” prezintă primul studiu al unui caz de conștiință, utilizând ca pretext motivul războiului.

Titlul romanului surprinde atât peisajul exterior, cât și ceea ce se petrece în sufletul protagonistului, Apostol Bologa. Acesta nu reușește să-și scoată din minte imaginea spânzuraților, a căror moarte nu o poate justifica moral.  „Pădurea spânzuraților” este, așadar,  ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in