Caracterizare

Protagonistul romanului „Pădurea spânzuraților” de Liviu Rebreanu este Apostol Bologa. Portretul acestuia este construit atât prin caracterizare directă, cât și prin caracterizare indirectă, precum și prin intermediul autocaracterizării.

Alte două personaje care au un rol important în desfășurarea acțiunii romanului sunt Ilona și Otto Klapka. Chiar dacă nu sunt personaje secundare, portretul acestor este bine conturat.

Accesează materialele de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre personajele care stau în centrul acțiunii romanului „Pădurea spânzuraților” de Liviu Rebreanu.

Iată și un scurt fragment din textele pe care le vei găsi accesând aceste caracterizări:

Caracterizarea lui Bologa este realizată în mod indirect, prin intermediul gândurilor, vorbelor, trăirilor sale interioare, foarte bine reliefate de-a lungul romanului. De asemenea, locotenentul este caracterizat prin intermediul metodei rememorării vieții sale de până atunci. Aflăm, așadar, despre Apostol Bologa că s-a născut pe când tatăl său se afla în închisoare, fiind cel mai tânăr dintre cei condamnați în urma procesului Memorandumului. Când tatăl s-a întors acasă,...

 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in