Pădurea spânzuraților
Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu este un roman de analiză psihologică, publicat pentru prima dată în anul 1922, care tratează tema războiului, o problematică abordată de Rebreanu mai întâi în nuvela Catastrofa, iar mai apoi, dezvoltată în romanul de față. Prin intermediul acestei opere, autorul realizează primul studiu al unui caz de conștiință, utilizând ca pretext motivul războiului.
Opera este inclusă în programa școlară și o poți studia chiar și pentru examenul de Bacalaureat, de aceea, îți punem la dispoziție un eBook care conține mai multe explicații față de cele pe care le vei găsi în manualul școlar. În capitolele de mai jos vei găsi un rezumat care prezintă evenimentele care se petrec de-a lungul celor patru cărți din care este compus romanul Pădurea spânzuraților, vei afla cum este construit portretul protagonistului Apostol Bologa și care este relația pe care acesta o are cu locotenentul Otto Klapka, dar și cum este scoasă în evidență tema războiului. Aceste eseuri au fost scrise respectând structura prevăzută pentru examenul de Bacalaureat, iar consultarea lor nu doar că te va ajuta să înțelegi mai bine acest roman psihologic scris de Liviu Rebreanu, dar îți va fi și de ajutor pentru a obține o notă cât mai mare la proba de la limba și literatura română. De asemenea, aici vei găsi un comentariu (perspectiva narativă, tema, semnificația titlului) și o fișă de lectură a romanului.
Citind cu atenție informațiile pe care le găsești în eBook-ul despre romanul Pădurea spânzuraților vei reuși înțelegi caracteristicile romanului realist de analiză psihologică. De asemenea, vei afla cum o experiență de-a autorului (execuția fratelui pe front în anul 1917) stă la baza acestei opere.