Ițic Ștrul, dezertor

Ițic Ștrul, dezertor este titlul unei nuvele care poartă semnătura lui Liviu Rebreanu, fiind publicată pentru prima oară în anul 1919, în revista Sburătorul, iar apoi a fost inclusă în volum în anul 1921.

Opera spune povestea unui soldat evreu forțat de împrejurări să se sinucidă întrucât devine ținta unui locotenent antisemit. Ițic Ștrul pornește într-o misiune de patrulare alături de comandantul său, care îi era și prieten. Frământările personajului principal încep în momentul în care comandantul respinge orice subiect de discuție, iar Ițic începe să suspecteze că această tăcere ar putea fi în legătură cu el. Aflând că se dorește uciderea lui și declararea ca fiind dezertor, Ițic trebuie să ia o decizie.

Deznodământul operei, dar și alte informații despre personajele care iau parte la acțiunea acestei nuvele scrise de către Liviu Rebreanu le vei găsi citind cele două materiale pe care ți le pun la dispoziție editorii Liceunet. În plus, vei învăța care este structura unui rezumat și care sunt detaliile esențiale pe care trebuie să le cuprindă un comentariu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ițic Ștrul, dezertor

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 06.05.2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    FOARTE BUN ȘI UTIL