Eseu

Următorul text este un eseu despre romanul „Ion”, scris de Liviu Rebreanu. Eseul a fost conceput astfel încât să conțină cele mai importante informații de care vei avea nevoie în vederea rezolvării subiectelor prevăzute pentru examenul de Bacalaureat. În cadrul textului vei regăsi următoarele: date despre operă, semnificația titlului, elemente de structură și compoziție, tema romanului, perspectiva narativă, particularități de construcție a personajelor. Citind explicațiile de aici, dar și cele regăsite în paginile de mai jos ale eBook-ului vei ști să rezolvi subiectul III de la Bac indiferent de cerința pe care o vei primi referitoare la romanul „Ion” de Liviu Rebreanu.

Pentru informații mai amănunțite despre alte aspecte legate de romanul Ion de Liviu Rebreanu îți recomandăm să citești cele patru subcapitole ale acestei pagini, dar restul  materialelor pe care le conține eBook-ul nostru.

Romanul „Ion” a fost scris de către Liviu Rebreanu între anii 1913 și 1920, cel din urmă fiind și anul publicării operei. La momentul apariției romanului, critica literară română a manifestat surprindere și admirație față de evoluția spectaculoasă a scriitorului, care nu se bucurase până atunci de asemenea aprecieri. Criticul Eugen Lovinescu a declarat că Rebreanu a „obiectivat” proza românească prin romanul „Ion”, întrucât acesta este primul roman ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in