Lock

Ana

Lock

Ana este un personaj secundar al romanului Ion de Liviu Rebreanu, însă are un rol important în desfășurarea acțiunii, de aceea este foarte important să citești o caracterizare. Pentru a realiza portretul acestui personaj, autorul folosește atât metoda caracterizării directe, cât și caracterizarea indirectă. Vei vedea ce alte metode sunt folosite pentru a realiza caracterizare Anei citind acest material.

Personaj secundar, feminin și individual, Ana reprezintă destinul trist al femeii de la sat, unde aceasta reprezintă doar «două brațe de lucru, o zestre și o producătoare de copii». Ea este caracterizată în mod direct, de către autor și alte personaje, dar mai ales în mod indirect, astfel încât trăsăturile ei de caracter se deduc din faptele și vorbele sale. Încă de la început, ea este prezentată în antiteză cu Florica, fiica văduvei lui Maxim Oprea. Pe când Florica era «fata cea mai frumoasă din Pripas», Ana avea faţa «lunguiaţă, arsă de soare», iar pentru Ion, ea este o fată slăbuţă şi «urâţică». Cu toate acestea, Ana «avea locuri şi case şi vite multe», pe când Florica era chiar mai săracă decât Ion. Astfel, Ion alege să se îmbogățească, înăbușindu-și sentimentele pentru Florica și făcându-i curte Anei.

Tatăl Anei dorea să o mărite cu George Bulbuc. Auzind acestea, Ion se grăbește să dezvolte o relație cu fata, pe care o lasă însărcinată. Tatăl acesteia, alcoolic și ursuz în urma morții soției sale, îl respinge mereu pe Ion, spre nemulțumirea Anei.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in