Ion

Ion, opera scrisă de Liviu Rebreanu, este un roman apărut în perioada interbelică și ilustrează într-o manieră realistă universul satului ardelenesc din primele decenii ale secolului al XX-lea. Fiind un roman realist și obiectiv, această operă creionează cât mai în detaliu viziunea autorului asupra satului românesc, iar acest lucru este posibil atât prin autenticitatea universului creat, cât și prin complexitatea personajelor.

Acțiunea romanului este structurată în două părți, „Glasul pământului” și „Glasul iubirii”, iar acestea sunt împărțite în șase, respectiv șapte capitole. Rezumatul operei îl găsești citind această pagină.

Opera Ion este una dintre cele mai importante pe care le vei studia pe parcursul anilor de liceu, motiv pentru care a fost inclusă și în programa pentru Bacalaureatul la limba și literatura română. Din acest considerent, echipa Liceunet a creat acest eBook în care am inclus toate explicațiile și detaliile pe care trebuie să le cunoști despre romanul scris de Liviu Rebreanu. Așadar, aici vei găsi care sunt pașii pentru scrierea unui comentariu cât mai amplu, vei afla care sunt trăsăturile definitorii ale protagonistului Ion, cum evoluează relația acestuia cu Ana și care este destinul tragic pe care îl au personajele din romanul lui Rebreanu. De asemenea, vei găsi o fișă de lectură, critica literară, dar și eseuri care respectă structura de la examenul de Bacalaureat (modul în care se reflectă o temă sau particularitățile romanului interbelic).

Accesând acest eBook vei înțelege mult mai ușor de ce romanul Ion de Liviu Rebreanu este considerat un roman realist și obiectiv, iar de fiecare dată când vei avea o nelămurire legată de desfășurarea acțiunii sau de personaje, vei putea reciti informațiile prezentate în capitolele de mai jos.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ion

[13]
Review-urile utilizatorilor
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Un comentariu ce ma ajuta foarte mult.
 • 10.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Bine structurat. M-a ajutat !
 • 01.07.2019
  De MARE AJUTOR
 • 06.03.2019
  Frumos :D