Liviu Rebreanu

Ion

Ion, opera scrisă de Liviu Rebreanu, este un roman apărut în perioada interbelică și ilustrează într-o manieră realistă universul satului ardelenesc din primele decenii ale secolului al XX-lea. Fiind un roman realist și obiectiv, această operă creionează cât mai în detaliu viziunea autorului asupra satului românesc, iar acest lucru este posibil atât prin autenticitatea universului creat, cât și prin complexitatea personajelor.

Opera Ion este una dintre cele mai importante pe care le vei studia pe parcursul anilor de liceu, motiv pentru care a fost inclusă și în programa pentru Bacalaureatul la limba și literatura română. Din acest considerent, echipa Liceunet a creat acest eBook în care am inclus toate explicațiile și detaliile pe care trebuie să le cunoști despre romanul scris de Liviu Rebreanu. Așadar, aici vei găsi care sunt pașii pentru scrierea unui comentariu cât mai amplu, vei afla care sunt trăsăturile definitorii ale protagonistului Ion, cum evoluează relația acestuia cu Ana și care este destinul tragic pe care îl au personajele din romanul lui Rebreanu. De asemenea, vei găsi o fișă de lectură, dar și eseuri care respectă structura de la examenul de Bacalaureat.

Accesând acest eBook vei înțelege mult mai ușor de ce romanul Ion de Liviu Rebreanu este considerat un roman realist și obiectiv, iar de fiecare dată când vei avea o nelămurire legată de desfășurarea acțiunii sau de personaje, vei putea reciti informațiile prezentate în capitolele de mai jos.

Click aici pentru a citi eBook-ul acum


Review-urile utilizatorului pentru: Ion

Cel mai util pozitiv review

6 din 8 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

Un comentariu ce ma ajuta foarte mult.

Scris de: Elev in clasa a 12-a

VS.

Cel mai util negativ review

1 din 1 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

Referatul este bine sturcturat, prezenatnd evenimentele in ordine cronologica si ajutundu-ma la o mai usoara intelegere a romanului.

Scris de: Elev in clasa a 9-a


6 din 8 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 30.04.2015

Un comentariu ce ma ajuta foarte mult.

Scris de: Elev in clasa a 12-a


4 din 6 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 10.06.2015

Bine structurat. M-a ajutat !

Scris de: Elev in clasa a 12-a


1 din 5 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 08.06.2015

foarte bun comentariul

Scris de: Elev in clasa a 12-a


1 din 4 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 21.09.2014

referatulesteamplu,oferindtoateinformsatiiledecareainevoie.

Scris de: Elev in clasa a 12-a