Comentariu

Introducere

În orice introducere a unui eseu sau comentariu despre poezia „Vis cu bufon” trebuie să menționezi apartenența operei la un anume curent literar, precum și situarea acesteia în cadrul volumului de versuri în care a fost publicată pentru prima dată. Reține faptul că o introducere corespunzătoare va convinge de la bun început profesorul corector de calitatea eseului/comentariului tău.

Exemplu

„Vis cu bufon” este o poezie neomodernistă postbelică scrisă de Leonid Dimov, reprezentant de frunte al generației poeților români ai anilor ’70. Ea a fost inclusă în volumul de poezii al autorului, intitulat „Cartea de vise” și publicat pentru prima dată în anul 1969.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul operei „Vis cu bufon”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. El nu a fost ales la întâmplare, ci are o semnificație anume, contribuind la crearea unei perspective originale asupra visului și a rolului acestuia în formarea unei modalități de exprimare poetică. Fiecare cuvânt care compune titlul unei opere literare este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul poeziei („Vis cu bufon”) este constituit din două substantive comune nearticulate și un cuvânt de legătură. Primul termen („vis”) se află în strânsă legătură cu onirismul, curent literar reprezentat, printre alții, și de autorul operei de față. Asemenea suprarealismului, onirismul presupune reinterpretarea realității, care se realizează printr-un mecanism similar cu cel al interpretării semnificației viselor. Bufonul este și el un element prin intermediul căreia realități dure sunt reinterpretate, de această dată în manieră comică.

Tema

O analiză completă a oricărui text literar conține în mod obligatoriu informații referitoare la tema și motivele literare reflect...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in