Vis cu bufon de Leonid Dimov

Vis cu bufon este o poezie neomodernistă postbelică al cărei autor este Leonid Dimov, unul dintre membrii marcanți ai generației poeților români ai anilor ’70 și unul dintre promotorii mitului oniric în literatura română. Textul a fost inclus în cadrul volumului de poezii „Cartea de vise”, publicat pentru prima dată în anul 1969.

Tema pe care o abordează autorul este reprezentată de moarte, mai exact de anxietatea resimțită de eul liric în fața morții. Totodată, întâlnim teme precum: cea a visului, cea a jocului și cea a vieții ca teatru.

Textul poate fi structurat în trei secvențe din punct de vedere al conținutului. Echipa Liceunet a analizat versurile, iar comentariul pe care ți-l punem la dispoziție te va ajuta să înțelegi mai bine mesajul operei și viziunea despre lume și viață a autorului. Citește materialul pentru a afla mai multe detalii despre semnificația titlului poeziei Vis cu bufon de Leonid Dimov, apartenența la onirism, precum și elementele de versificație sau apartenența la genul liric.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Vis cu bufon de Leonid Dimov

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.