Lampa cu căciulă de Florin Lăzărescu

Lampa cu căciulă este o povestire care dă titlul volumului cu aceeași denumire semnat de Florin Lăzărescu și care conține zece texte: „Ursoaica Lili și Balena Goliat”, „Cîrtița”, „Lumea interlopă a brusturelui”,  „Amintirile mele din al doilea război mondial”, „Poveste de Crăciun”, „Paișpe țigări”, „Lampa cu căciulă”, „Nea Mihai și tovarășul Dumnezeu”, „Titanicul”, „Maimuța”.

Povestirea Lampa cu căciulă a fost adaptată și ca scenariu de film, fiind ecranizată în anul 2006, în regia lui Radu Jude. Pelicula a obținut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul festivalului „Sundance”.

Întreg volumul prezintă tema copilăriei, iar în Lampa cu căciulă este redată povestea unui băiețel care merge împreună cu tatăl lui să ducă televizorul la reparat, un televizor care se mai stricase și în trecut. Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să înțelegi mult mai bine mesajul pe care îl transmite textul lui Florin Lăzărescu și să scrii propriile eseuri despre această povestire.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lampa cu căciulă de Florin Lăzărescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.