Rămășițele zilei de Kazuo Ishiguro

Rămășițele zilei (The Remains of the Day) este titlul unui roman scris de către autorul britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro, câștigător al Premiului Nobel în anul 2017. Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 1989, iar în același an a primit premiul Booker pentru ficțiune, una dintre cele mai înalte distincții oferite în domeniul literaturii. În anul 1993 romanul a fost ecranizat, având-i în roluri principale pe Anthony Hopkins și Emma Thompson și a fost nominalizat la opt premii Oscar .

Romanul spune povestea lui Stevens, un bărbat care și-a dedicat întreaga viață Lordului Darlington, în casa căruia a fost majordom. În momentul în care primește o scrisoare din partea fostei sale colege, menajera Kenton, Stevens decide să o viziteze, iar de aici pornesc o serie de întrebări legate de propria-i existență.

Echipa Liceunet ți-a pregătit atât un rezumat în limba română, cât și unul  în limba engleză (summary) ale romanului Rămășițele zilei de Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day), cât și un eseu care conține caracterizarea în limba engleză a protagonistului - characterisation of Stevens.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rămășițele zilei de Kazuo Ishiguro

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.