Otto Frank

Fiul bancherului privilegiat

Otto Frank este tatăl lui Anne și al lui Margot, precum și soțul lui Edith Frank-Holländer. Anne se referă la el ocazional în jurnalul ei folosind porecla „Pim”. El s-a născut în 12 mai 1889, din părinți evrei „foarte înstăriți”, în Frankfurt am Main. Tatăl lui reușise să devină un om de afaceri de succes, pentru ca apoi să devină bancher. Mama lui provenea și ea dintr-o familie distinsă și înstărită.

Tatăl lui Anne a avut o copilărie privilegiată, astfel încât este foarte „bine educat” și are „viața copilului unui om bogat: „ca un adevărat băiat de bani gata, cu serate în fiecare săptămână, cu baluri, petreceri, fete frumoase, valsuri, dineuri, o casă cu multe camere etc.”.

După terminarea liceului, Otto a studiat inițial pentru un an la Universitatea din Heidleberg, după care a continuat cu o bursă în New York. S-a întors în Germania în 1911 și s-a angajat mai întâi la o companie de construcții care lucra cu metal.

În vara anului 1914, după începerea Primului Război Mondial, Otto a fost recrutat în armata germană, unde a servit din 1915 până în 1918 într-un regiment de artilerie pe frontul de vest, devenind, în final, locotenent. După război, el a lucrat cu cei doi frați ai săi la banca familiei. În 1925, la 36 de ani, Otto Frank s-a căsătorit cu Edith Holländer, care, la vremea respectivă, avea doar 25 de ani. Un an mai târziu, s-a născut Margot, iar apoi, în 1929, s-a născut Anne.

Organizatorul

Din cauza ascensiunii la putere a partidului nazist, familia de evrei nu mai este în siguranță la Frankfurt. În p...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in