Margot Frank

Eleva talentată

Anne Frank o menționează pe sora ei, Margot, destul de des în jurnalul său. Margot Frank s-a născut la Frankfurt am Main în 1926. După preluarea puterii de către partidul nazist în 1933 în Germania, părinții ei fug în Olanda cu ea și sora ei, Anne, care este cu trei ani mai mică.

Margot merge la Liceul evreiesc din Amsterdam alături de Anne și este unul dintre cei mai buni elevi ai școlii. În timp ce Anne este oarecum mediocră, Margot obține întotdeauna notele cele mai bune: „Sora mea Margot a primit și ea notele, excelente, ca de obicei. Dacă în școala noastră ar exista «cum laude», sunt convinsă că ea așa ar fi trecut în clasa următoare.”.

În iulie 1942, în timp ce Margot și familia ei sunt forțați să se mute în ascunzătoare într-o anexă secretă din Amsterdam, Margot continuă cu perseverență să învețe, așa cum face și Anne. „Geniala” Margot are voie să citească aproape toate cărțile, chiar și pe cele pentru adulți. Are cea mai lungă listă de lecturi și studii dintre toți locuitorii anexei. Îi pla...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in