Comentariu

...

Tema

Analiza oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema abordată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul operei „Jurnalul Annei Frank”, este vorba cu precădere despre tema poziției omului în raport cu istoria. Acesteia i se adaugă teme secundare, precum cea a familiei, a copilăriei, a solidarității și chiar a iubirii.

Exemplu

„Jurnalul Annei Frank” abordează, în primul rând, tema poziției omului în raport cu istoria. Acesteia i se adaugă teme secundare, precum cea a familiei, a copilăriei, a solidarității și chiar a…

...

Rezumatul pe scurt

Recomandăm realizarea rezumatului textului ținând cont de structura sa, și accentuând doar cele mai importante elemente. Astfel, în redactarea acestui rezumat vei stabili cu atenție întâmplările-cheie petrecute de-a lungul operei.

Exemplu

Opera debutează cu ziua de naștere a Annei Frank, o fetiță evreică ce locuia în Olanda, la Amsterdam. Când împlinește vârsta de treisprezece ani, Anne primește un jurnal cu coperți albe și roșii, pe care este pregătită să-l umple cu însemnări despre gândurile ei, simțind nevoia acută a unui confident. Astfel, ea scrie o introducere în noul ei jurnal, iar apoi își descrie familia și apropiații. 
[...]
Una dintre cele mai importante informații cuprinse în text se referă la contextul istoric în care Anna începe s…

...

Caracterizarea personajelor

Personajele operei nu sunt foarte numeroase, dar Anne reușește să surprindă aspecte interesante ale personalității lor. În redactarea caracterizărilor vei avea în vedere stabilirea tipologiei personajelor (principal/secundar, masculin/feminin, individual/colectiv), precum și modalitățile de caracterizare a acestora (directă/indirectă). 

Exemplu

Anne Frank este protagonista și autoarea jurnalului. Personaj principal, feminin, individual, ea este o adolescentă în vârstă de treisprezece ani, aflată la finalul pubertății. Chiar în această perioadă c…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in