Jurnalul Annei Frank

Jurnalul Annei Frank este denumirea unei cărți redactate pe baza fragmentelor din jurnalul intim ținut de Anne Frank în perioada în care Olanda era sub ocupație nazistă. Opera a fost publicată pentru prima oară în anul 1947 sub denumirea „Het Achterhuis. Dagboekbrieven van 14 Juni 1942 – 1 Augustus 1944” („Anexa secretă. Note de jurnal din 14 iunie 1942 – 1 august 1944”) la editura Contact, din Amsterdam. Scrisă inițial în limba neerlandeză, cartea a fost tradusă și publicată în peste 70 de limbi străine.

Opera spune povestea Annei Frank, o fetiță evreică a cărei viață se schimbă radical odată ce trupele naziste pun stăpânire pe Amsterdam. În încercarea de a scăpa de deportarea într-un lagăr de muncă, familia fetei se mută într-o ascunzătoare pe care trebuie să o împartă cu alte persoane. Toată această experiență trăită de Anne și de familia acesteia în cei doi ani în care au stat ascunși de naziști este povestită în jurnal. 

Cum se încheie povestea, dar și alte detalii interesante despre viața evreilor în perioada de ocupație nazistă vei afla din eBook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Jurnalul Annei Frank

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 16.12.2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a