Lock

Ocolul Pământului în 80 de zile

Lock

Ocolul Pământului în 80 de zile” este un roman clasic de aventuri scris de autorul francez Jules Verne și publicat pentru prima dată în 1873. „Ocolul Pământului în 80 de zile” rămâne una dintre cele mai populare și durabile opere ale lui Jules Verne, cunoscută pentru portretizarea unei lumi în schimbare rapidă. A fost adaptată în numeroase filme, emisiuni de televiziune și alte medii, consolidându-și astfel locul în cultura populară.

Povestea urmărește călătoria lui Phileas Fogg, un gentilom englez bogat, care pariază cu membrii clubului Reform că poate călători în jurul lumii în optzeci de zile. Pariul este declanșat de un articol dintr-un ziar care sugerează că acum este posibil să înconjori globul datorită progreselor în transport, în special finalizării diferitelor sisteme de transport de cale ferată și vapoarelor cu aburi.

Fogg pornește în călătoria sa însoțit de loialul său servitor Passepartout. Pe parcursul romanului, ei întâlnesc diferite obstacole și provocări care le testează hotărârea și inteligența. Călătoresc prin mai multe țări și continente, experimentând o serie de aventuri. Pe parcursul poveștii, sunt urmăriți de un detectiv de la Scotland Yard numit Fix, care crede că Fogg este un jefuitor de bănci și încearcă să-l prindă.

Pentru a afla și alte detalii despre romanul lui Jules Verne îți recomandăm să citești rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ocolul Pământului în 80 de zile

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.