Lock

20 000 de leghe sub mări

Lock

20 000 de leghe sub mări este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Jules Verne. Textul a fost publicat pentru prima oară în perioada 1869-1870, primul volum fiind publicat în octombrie 1869. Inițial, opera a fost împărțită, iar secțiunile au fost publicate succesiv în revista „Magasin d'Éducation et de Récréation” între anii 1869 și 1870. Marea ediție ilustrată a apărut abia în 1871, la un an după terminarea Războiului franco-prusac.

Opera prezintă povestea căpitanului Nemo, precum și a submarinului „Nautilus”. La fel ca și în cazul altor opere, Jules Verne anticipează tehnologia submarinului, ale cărui modele primitive existau deja în momentul publicării romanului.

Fiind una dintre operele pe care este posibil să le studiezi în clasa a IX-a, la disciplina limba și literatura română, atunci când vei parcurge tema „Lumi fantastice”, profesorii Liceunet au inclus în acest eBook toate detaliile importante despre romanul 20 000 de leghe sub mări de Jules Verne. Astfel, vei putea citi un rezumat al textului, vei vedea cum trebuie construit un comentariu complex, dar vei primi acces și la o fișă de lectură.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

20 000 de leghe sub mări

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 03/02/2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Multumim de ajutor. Cea mai bună abordare de comementariu.
  • 09/28/2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a