Rezumat

Romanul „Șoareci și oameni”, de John Steinbeck, este structurat în șase secțiuni. În unele ediții ale operei, aceste secțiuni sunt numerotate și denumite „capitole”, în timp ce, în altele, ele sunt doar delimitate spațial.

Secțiunea I

Romanul lui John Steinbeck, „Șoareci și oameni”, se deschide cu o descriere a unui râu din California. Doi oameni apar. Când cel mai mare dintre ei, Lennie, bea din apa râului, cel mai mic de statură, George, îi face observație. Lennie îl roagă pe George să-i amintească încotro se îndreptau, iar acesta îi explică faptul că mergeau să lucreze împreună la o fermă din apropiere. Adaugă apoi faptul că, dacă i se pun întrebări, este recomandabil să tacă. Lennie mângâie un șoarece mort, dar George îl aruncă.

Devine din ce în ce mai clar faptul că Lennie suferă de un handicap mental, iar George are grijă de el. Cei doi oameni călătoresc și lucrează împreună, visând să poată cumpăra, într-o zi, o bucată de pământ unde să cultive legime, iar Lennie să îngrijească iepuri. În timp ce găteau, George îl pune pe Lennie să promită că, dacă se află vreodată în primejdie, va veni să se ascundă în poiana de lângă râu.

Secțiunea a II-a

A doua zi, George și Lennie sosesc la fermă, iar un bărbat mai în vârstă, Candy, le arată locul în care urmau să doarmă. Cady are și un câine foarte bătrân. Când șeful sosește, dă de înțeles că are bănuieli în privința relației dint...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in