Stăpânul inelelor

Stăpânul inelelor este un roman fantastic ce poartă semnătura autorului englez J. R. R. Tolkien (John Ronald Reuel). Opera a fost scrisă în perioada 1937-1949 și reprezintă o continuare a romanului „Hobbitul”, fiind structurată în trei părți: „Frăția inelului”, „Cele două turnuri” și „Întoarcerea regelui”. Stăpânul inelelor este una dintre cele mai vândute cărți scrise vreodată, cu peste 150 de milioane de exemplare vândute. 

Acțiunea romanului se petrece într-o lume imaginară, în cel de-al treilea Ev al Pământului de Mijloc, aceste ținuturi fiind populate atât de ființe reale, cât și de personaje imaginare, precum: hobiți, elfi, gnomi, orci. Titlul face trimitere la personajul cheie al operei, lordul Sauron, care a creat un inel cu scopul de a controla multe alte inele, iar astfel să dețină puterea absolută. 

Narațiunea se concentrează asupra atmosferei liniștite din Comitat, un tărâm al hobbiților, iar apoi are loc desfășurarea Războiului Inelului, văzut în special prin ochii personajelor Frodo, Sam, Merry și Pippin.

Echipa Liceunet ți-a regătit un rezumat care să te ajute să înțelegi mai bine povestea romanului Stăpânul inelelor și să scrii eseuri bine documentate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Stăpânul inelelor

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.