Lock

Hobbitul

Lock

Hobbitul, cunoscut și sub denumirea de O poveste cu un Hobbit, este un roman fantastic semnat de autorul englez J. R. R. Tolkien și publicat pentru întâia oară în data de 21 septembrie 1937. Opera a fost premiată de către New York Herald Tribune, fiind considerată cea mai bună carte de ficțiune pentru copii, și a nominalizată pentru medalia Carnegie. Datorită succesului răsunător, editorii i-au cerut lui Tolkien o continuare a poveștii, iar acesta s-a transformat în trilogia Stăpânul inelelor.

Romanul îl are în prim plan pe hobbitul Bilbo Baggins căruia vrăjitorul Gandalf îi cere ajutorul pentru a reuși să cucerească Muntele Singuratic, să-l învingă pe balaurul Smaug, iar astfel să redobândească regatul pierdut. Odată ce decide să place în călătorie încep aventurile pentru Bilbo. 

Dacă ești curios să afli cum evoluează personajul și care sunt aventurile prin care trece personajul principal, îți recomandăm să citești rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. Informațiile de aici te vor ajuta să scrii eseuri despre romanul Hobbitul de J. R. R. Tolkien și să te familiarizezi cu temele pe care le abordează autorul.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Hobbitul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.