Lock

Rezumat

Lock

Apărut în anul 2006, „Băiatul cu pijamale în dungi” este un roman scris de John Boyne, romancier de origine irlandeză. Cunoscut atât datorită scrierilor sale pentru copii, cât și a celor pentru adulți, Boyne este un autor îndrăgit în întreaga lume, lucrările fiindu-i traduse în peste cincizeci de limbi. Romanul „Băiatul cu pijamale în dungi” înfățișează o poveste tragică, petrecută în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acțiunea romanului are loc în timpul războiului, în Germania, iar apoi în Polonia, în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Bruno, unul dintre protagoniștii romanului, este un băiețel în vârstă de nouă ani. El locuiește într-o casă mare, în Berlin, alături de părinți și sora lui, Gretel. Prietenii lui cei mai buni sunt: Karl, Daniel și Martin.

Într-o zi, Bruno intră în casă și vede că menajera împacheta lucrurile, ca și când ar fi urmat să plece cu toții într-o călătorie. Mama băiatului îi explică acestuia că, din cauza noii slujbe a tatălui, se vor muta altundeva. Astfel, întreaga familie se mută tocmai la Auschwitz, unde tatăl, ofițer nazist, trebuia să-și desfășoare activitatea. Foarte nemulțumit de schimbare, Bruno își manifestă nemulțumirea în fața familiei și, mai apoi, a menajerei, Maria, pe care o roagă să-i țină partea. Maria, însă, refuză să se opună dorinței tatălui, întrucât acesta îi ajutase familia într-un moment foarte dificil.

Și lui Gretel i se pare greu în noul loc, însă, cu toate acestea, ea are o simpatie pentru tânărul locotenent Kotler, un apropiat de-al tatălui ei. Cei doi...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in