Lock

Shmuel

Lock

Diferențe semnificative

Shmuel este un personaj important în romanul „Băiatul cu pijamale în dungi”, de John Boyne. El este un evreu de origine poloneză și are aproximativ nouă ani când este adus în lagărul de la „Out-With”, unde este forțat să locuiască.

Asemenea tuturor prizonierilor, el poartă haine în dungi, o bandană pe braț cu însemnul Stelei lui David și o beretă. Nu are pantofi și șosete. Părul lui Shmuel a fost ras în întregime. El este extrem de subponderal fiindcă nu primește îndeajuns de multă hrană în lagăr. Din cauza stilului de viață nesănătos, pielea lui are o nuanță de gri.

Întreaga familie a lui Shmuel, și anume, mama, tatăl, fratele lui, Josef, precum și bunicul acestuia, au fost aduși în lagăr. Mama lui lucrase ca profesoară și vorbește mai multe limbi. Tatăl lui este ceasornicar și avuse propriul lui atelier. Înainte ca el și familia lui să vină la „Out-With”, ei fuseseră relocați forțat în Cracovia. De acolo, au fost aduși la „Out-With” într-un tren supraaglomerat fără uși sau ferestre.

Shmuel este întotdeauna foarte trist. Nefericit și singur, el stă cu picioarele încrucișate lângă gardul lagărului de concentrare. El merge acolo pentru a găsi puțină liniște, departe...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in