Lock

Bruno

Lock

Sensibil și inteligent

Personajul principal al romanului „Băiatul cu pijamale în dungi”, de John Boyne, este Bruno, care are aproximativ nouă ani. Nu este la fel de înalt precum alți băieți de vârsta lui, ceea ce-l deranjează, oarecum. Tatăl lui este comandant. Mama lui nu lucrează. El are o soră mai mică, pe nume Gretel. Familia lui Bruno este înstărită și locuiește într-o casă mare în Berlinul plin de viață. Bruno se simte confortabil acolo, în parte, fiindcă are trei prieteni buni, pe nume: Karl, Martin și Daniel. Prietenii se joacă împreună adesea și le plac aventurile.

Bruno dorește ca, atunci când va fi mare, să devină „explorator”. Din acest motiv, el citește romane precum „Insula comorii”, cu scopul de a învăța mai multe despre explorare din aceste cărți.

Într-o zi, mama lui îl informează că întreaga familie urma să se mute. Odată ce Bruno ajunge în noua lui casă, se plictisește repede, fiindcă nu existau alți copii de vârsta lui care să locuiască acolo. Nu se simte ca acasă în noua locuință și dorește să se întoarcă la Berlin.

Bruno încearcă să-și convingă părinții să se întoarcă la Berlin, dar nu reușește. În final, se obișnuiește cu noul lui mediu de viață. Bruno este foarte creativ și începe să găsească moduri prin care să lupte cu plictiseala, astfel încât își construiește un leagăn. Bruno este inteligent și sensibil. El își observă împrejurimile, precum și pe oamenii din jurul lui, iar din acest motiv, remarcă fie și cele mai mici schimbări în comportamentul lor. De exemplu, observă că mama lui se înțelege mai bine cu locotenentul Kotler dec...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in