Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne

Băiatul cu pijamale în dungi este titlul unui roman scris de autorul irlandez John Boyne și publicat pentru întâia oară în anul 2006. În anul 2008 romanul a fost ecranizat, filmul cu același nume primind atât aprecieri, cât și critici.

Acțiunea romanului este plasată în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezintă drama Holocaustului prin ochii a doi copii: Bruno, fiul comandantului nazist al lagărului și Shmuel, un deținut evreu. Opera lui Boyne vorbește despre puterea prieteniei și despre efectele tragice ale deciziilor luate în scop politic (precum războiul) asupra experienței individuale.

Pentru a te ajuta să afli mai multe informații despre romanul Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne, echipa Liceunet ți-a pregătit un rezumat care conține cele mai semnificative informații despre operă, dar și o fișă de lectură, prin intermediul căreia vei memora mai ușor detaliile importante. Tot aici vei găsi mai multe materiale care te vor ajuta să realizezi portretul celor mai importante personaje ale romanului.

Tot aici vei găsi un rezumat în limba engleză.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.