Lock

Faust

Lock

Faust este denumirea unei tragedii al cărei autor este Johann Wolfgang von Goethe, poet, dramaturg, romancier, om de știință și una dintre cele mai importante personalități din literatura germană. 

Opera este structurată în două părți și are ca sursă de inspirație legendele despre Johann Georg Faust, despre care existau informații că ar fi fost alchimist, astrolog și magician. Publicarea integrală a primei părți a avut loc în anul 1808, iar partea a doua a apărut în anul 1831. 

În vreme ce în prima parte accentul cade pe sufletul lui Faust, întrucât a fost vândut diavolului, în partea a doua sunt tratate subiecte precum psihologia, filosofia, istoria și politica. Astfel, tema pe care o abordează Goethe este cea a condiției ființei umane, omul fiind într-o permanență dualitate și oscilând între aspirații înalte și tentația plăcerilor lumești.

Rezumatul pus la dispoziție de către echipa Liceunet te va ajuta să îți reamintești mai bine subiectul tragediei Faust de Johann Wolfgang von Goethe și să înțelegi mesajul transmis de autor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Faust

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.