De veghe în lanul de secară

De veghe în lanul de secară este un roman scris de către autorul american J. D. Salinger și publicat pentru prima dată în anul 1951, iar în limba română în anul 1964. Opera spune povestea lui Holden Caulfield, un tânăr de 18 ani, care din cauza problemelor psihice pe care le are ajunge să fie internat într-un spital de boli mintale. Astfel, tema predominantă a romanului este cea a călătoriei inițiatice, ea împletindu-se cu tema familiei.

Romanul aparține curentului realist prezentând trecerea de la adolescență la maturitate a personajului principal și toate trăirile acestuia. La vremea la care a fost publicată, opera De veghe în lanul de secară a lui J. D. Salinger a stârnit un val de controverse, iar asta din cauza limbajului vulgar utilizat.

Dacă ești elev în clasa a IX-a trebuie să știi că programa școlară prevede studierea a cel puțin două texte care să se încadreze în tematica „Adolescența”, iar De veghe în lanul de secară este una dintre ele. Tocmai de aceea, profesorii noștri s-au gândit că ți-ar fi de folos să citești: rezumatul, comentariul, momentele subiectului, caracterizarea personajelor principale (Holden, Phoebe sau Allie), relația dintre personaje, demonstrație bildungsroman sau fișa de lectură a romanului.

De asemenea, aici vei găsi rezumatul, caracterizarea și o scurtă analiză în limba engleză a romanului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

De veghe în lanul de secară

[6]
Review-urile utilizatorilor
  • 17.11.2022
    Super eficient totul, pentru studiul acestui text
  • 08.11.2022
    Scris de Elev in clasa a 9-a
  • 27.10.2021
  • 20.05.2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a