Lock

Europolis de Jean Bart

Lock

Europolis este un roman scris de Jean Bart, pseudonimul lui Eugeniu P. Botez. Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 1933, însă, începând cu anul 1930, mai multe fragmente din roman au fost publicate în revista  „Viața românească”. Romanul este compus din 17 capitole, iar primul dintre acestea, intitulat „Hoții de cereale”, a fost publicat separat, în perioada ianuarie-februarie 1933, în revista „Viața românească”.

Acțiunea romanului este plasată în micul port Sulina, de la vărsarea Dunării, loc în care Jean Bart și-a petrecut anii maturității, fiind comisar maritim. Cunoștea foarte bine locul, motiv pentru care l-a descris în detaliu în romanul său, unde a introdus un număr remarcabil de personaje, fiecare cu trăsături distincte.

În centrul acțiunii se află Nicola Marulis, un bărbat care rătăcise prin lume mai bine de 40 de ani după ce a plecat ca marinar pe un vapor francez. În anul 1920, i-a trimis o scrisoare fratelui său, Stamate Marulis, proprietarul unei cafenele din Sulina, prin care îl anunța că se întoarce acasă din America de Sud, împreună cu fiica sa, Evantia, după ce și-a vândut toate proprietățile. Toți locuitorii din Sulina sunt nerăbdători să îl revadă pe Nicola, punându-și mari speranțe în acesta, mai ales din punct de vedere financiar, însă, treptat își dau seama că acesta nu îndeplinește nici măcar o parte din așteptările lor.

Citind rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei descoperi și alte detalii importante despre romanul Europolis de Jean Bart pe care le poți include în materialele tale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Europolis de Jean Bart

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.