Lock

Portret al artistului în tinerețe

Lock

Portret al artistului în tinerețe este un roman care poartă semnătura scriitorului James Joyce. Structurată, în primă fază, sub forma unui eseu autobiografic, opera a fost publicată în volum în anul 1916. Textul este structurat în cinci părți și prezintă copilăria și adolescența lui Stephen Dedalus, un alter ego al autorului.

Acțiunea se petrece în Dublinul secolului al XIX-lea, Irlanda fiind în vremea aceea frământată de conflicte politice. Opera este considerată un blidungsroman întrucât ilustrează evoluția protagonistului și desprinderea acestuia de constrângerile religioase și cele ale familiei. 

Întrucât textul se regăsește în programa pentru limba română și este posibil să îl studiezi în clasa IX-a, în cadrul capitolului „Școala”, echipa Liceunet ți-a pregătit mai multe materiale care te vor ajuta să înțelegi textul scris de James Joyce și să scrii eseuri complexe și bine documentate. În cadrul acestui eBook vei găsi suficiente informații pentru a realiza caracterizarea lui Stephen Dedalus, pentru a scrie o fișă de lectură, rezumatul romanului sau un comentariu literar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Portret al artistului în tinerețe

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.