Rezumat

Scris de Jack London, autorul faimosului roman „Colț Alb”, „Lupul de mare” este inspirat dintr-o călătorie a autorului, care a traversat Oceanul Pacific cu aproximativ zece ani înainte de a scrie opera de față. „Lupul de mare” a fost publicat pentru prima dată în anul 1904 și reflectă spiritul de aventură al autorului.

Protagonistul romanului este Humphrey van Weyden, iar acțiunea debutează în anul 1893. În timpul unei călătorii de la San Francisco la Sausalito, el suferă un accident, căzând peste bordul vaporului pe care se afla. Spre norocul lui, o balenieră (ambarcațiune destinată vânătorii de balene) îl salvează din apă. 
Căpitanul balenierei este poreclit „Lup” Larsen, acesta fiind un bărbat masiv și violent, dotat, însă, cu o inteligență peste medie. Adept al teoriei lui Darwin, el își „testează” perpetuu membrii echipajului prin metode crude, terorizându-i. Motivația din spatele acestor acțiuni este reprezentată de filosofia lui, inspirată de teoriile darwiniste, conform căreia viața umană este lipsită de valoare, singurul aspect important fiind capacitatea de supraviețuire a oamenilor. Aceasta era cea care-i diferenția pe unii de ceilalți, astfel încât altruismul și actele de bunătate nu-și găseau rostul, în viziunea căpitanului.

În loc să-l salveze, ducându-l înapoi în portul San Francisco, „Lupul” decide să-...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in