Harry Potter și pocalul de foc

„Harry Potter și pocalul de foc” este titlul celui de-al patrulea volum din seria care îl are drept protagonist pe Harry, băiatul vrăjitor despre care citesc copii și adolescenți din întreaga lume. Publicată pentru prima dată în anul 2000, cartea este mai voluminoasă decât cele trei volume anterioare, iar narațiunea devine mai complexă, întrucât și vârsta protagoniștilor crește, aceștia având experiențe noi și neașteptate.

Acțiunea celui de-al patrulea volum al seriei „Harry Potter” debutează neașteptat, în visul lui Harry, care vede uciderea lui Frank Bryce, îngrijitorul unei case abandonate despre care aflăm că era casa familiei Riddle. După acest vis, atmosfera se detensionează și ni se prezintă entuziasmul celor trei prieteni (Harry, Ron și Hermione), care urmau să fie prezenți la Campionatul Internațional de Vâjthaț. Meciul final are loc între echipa irlandeză, preferata protagoniștilor, și cea bulgară, al care se mândrea cu talentatul Viktor Krum. În final, Irlanda câștigă, dar Krum se remarcă printr-un joc admirabil.

În noaptea de după joc, pe cer apare semnul întunecat al lui Cap-de-Mort, lansat de către Devoratorii morții, servitorii fideli ai vrăjitorului întunecat...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in