Harry Potter și piatra filosofală

Harry Potter și piatra filosofală - Rezumat

„Harry Potter și piatra filosofală” este prima creație dintr-o serie de șapte volume, având-o drept autoare pe J.K. Rowling, o scriitoare britanică. Publicată pentru prima dată în anul 1997, cartea atrage încă numeroși cititori. Subiectul ei este cu totul inedit, fiind reprezentat de turnura surprinzătoare pe care o ia destinul aparent trist al unui băiețel de numai unsprezece ani.

Harry Potter locuia pe Aleea Boschetelor, la numărul patru, în zona suburbană a Londrei. Își pierduse ambii părinți în urma unui accident de mașină, conform spuselor unchiului său, Vernon Dursley, și mătușii Petunia, care îl adoptaseră pe când avea frageda vârstă de un an. Mătușa Petunia era sora răposatei sale mame și vorbea adesea despre cât de „ciudată” fusese Lily (mama lui Harry) în perioada copilăriei. Împreună cu Vernon, Petunia avea un fiu, pe Dudley, un copil needucat, brutal și violent, foarte slab dotat intelectual, care-l brusca pe Harry ori de câte ori avea ocazia.  

Viața micuțului pe Aleea Boschetelor era inacceptabilă. Băiatul nu avea haine potrivite, primea numai lucrurile vechi și ponosite, iar unchiul și mătușa lui se interesau exclusiv de Dudley, care devenea cu atât mai nesuferit cu cât i se acorda mai multă atenție. Suferința ia sfârșit într-o z...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in