Harry Potter și Ordinul Phoenix

Cel de-al cincilea volum din seria ce poartă numele protagonistului, „Harry Potter și Ordinul Phoenix” a fost publicat pentru prima dată în anul 2003. Autoarea este J.K. Rowling, cunoscută mai ales datorită seriei „Harry Potter”. Opera cuprinde aventurile lui Harry și ale prietenilor lui, Ron și Hermione, în timpul celui de-al cincilea an petrecut la Hogwarts, școala de magie și vrăjitorii.
Aflat încă în grija unchiului Vernon și a mătușii Petunia, în Surrey, Harry este bruscat de vărul lui, Dudley, și gașca lui de prieteni. Chiar când conflictul era în toi, dementorii își fac apariția în regiune, ceea ce-l forțează pe Harry să producă un „patronus”, vrajă care presupune crearea unui corp de lumină ce ia forma unui animal, protejându-l pe cel care-i dăduse naștere. Deși reușește să alunge dementorii, salvând viața lui și pe cea a lui Dudley, primește o scrisoare din partea Ministerului Magiei, prin care este anunțat că fusese exmatriculat. Hogwarts nu permitea minorilor să facă vrăji în afara școlii, astfel încât Harry este pedepsit numaidecât. 

Situația se rezolvă, însă, la audierea lui Harry, la Ministerul Magiei, unde Dumbledore, directorul școlii Hogwarts, îi ia apărarea băiatului, în ciuda încăpățânării autorităților de a nega apariția dementorilor. Vo...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in