Lock

Iugoslavia

Lock

Iugoslavia a fost un stat european important care s-a învecinat cu România. Acest ghid de studiu conține mai multe referate despre Iugoslavia în care îți prezentăm informații cheie din istoria sa tumultuoasă.

Din Iugoslavia au făcut parte: Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia. La aceste țări se adaugă și Kosovo, teritoriu recunoscut ca țară independentă de o parte a statelor lumii, însă nerecunoscut de Serbia sau România, printre altele.

Când vorbim de Iugoslavia, putem menționa trei mari etape ca și entitate politică. Prima etapă a fost cuprinsă între anii 1918-1941 sub denumirea de Regatul sârbilor, croaților și slovenilor sau Regatul Iugoslaviei (din anul 1929 este redenumit oficial astfel). A doua etapă a fost cuprinsă între 1945-1992 (Republica Socialistă Federativă Iugoslavia în timpul comunismului). Aici poți citi un referat despre liderul comunist care a menținut Iugoslavia unită, Josip Broz Tito.

A treia etapă a Iugoslaviei a fost după începerea destrămării acesteia, între 1992-2003 (Republica Federală Iugoslavia din care făceau parte doar Serbia și Muntenegru). După cum poți citi în referatele noastre, în această perioadă au avut loc principalele conflicte dintre etniile sârbă, croată, bosniacă, albaneză etc, rezultate în războaie civile și Masacrul de la Srebrenica.

Citește mai multe despre istoria Iugoslaviei în referatele următoare. Totodată, referatele te pot ajuta să înțelegi istoria unor foste țări iugoslave precum Serbia, Croația etc.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iugoslavia

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.