Caracterizarea lui Cosimo

Cine este Cosimo și cum este construit portretul acestui personaj vei afla din materialul pregătit de către profesorii noștri de limba română. Caracterizarea acestuia te va ajuta nu doar să scrii propriul eseu, ci și să înțelegi mai ușor romanul Baronul din copaci de Italo Calvino.

„Cosimo este un personaj masculin, individual și complex ale cărui trăsături sunt prezentate în mod indirect, atât prin observațiile naratorului, fratele său Biagio, cât și prin comportamentul lui, atitudinea sa și relațiile cu celelalte personaje. Cosimo este pentru toți cunoscuții lui un om cu adevarat «original», un individ ciudat, dar bun și inteligent. Particularitățile acestui personaj dau unicitate poveștii scrise de Calvino, și îl consacrează pe Cosimo ca fiind unul dintre cele mai interesante personaje din literatura universală.

Acțiunea debutează cu refuzul încăpățânat al lui Cosimo de a mânca ceea ce pregătise sora sa. Deși mâncarea ei era dezgustătoare – întrucât Battista se răzbuna pe familia ei prin bucatele pe care le pregătea – refuzul lui Cosimo nu a fost primit bine. Cosimo era fiul cel mare al familiei, moștenitorul titlului și al averii familiei Piovasco di Rondo.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in