Baronul din copaci

Baronul din copaci este un roman care poartă semnătura lui Italo Calvino, scriitorul italian de origine cubaneză. Textul a fost publicat în anul 1957 și face parte din trilogia „Străbunii noștri”, alături de romanele „Vicontele tăiat în două” și „Contele inexistent”.

Opera prezintă povestea lui Cosimo, un personaj neobișnuit, fiul cel mare al baronului Piovasco di Rondo. Acestea este cu totul diferit întrucât la vârsta de 12 ani se refugiază în lumea copacilor pentru a scăpa de o pedeapsă.  Gestul său sfidător se transformă într-un jurământ pe viață, Cosimo nemaiputând piciorul pe pământ niciodată.

Romanul Baronul din copaci este unul dintre cele mai cunoscute ale lui Italo Calvino putând fi chiar unul dintre textele pe care le vei studia în clasa a IX-a la disciplina limba și literatura română, întrucât programa pentru acestă materie prevede și studierea unor opere care abordează tematica „Joc și joacă”. Pentru a te familiariza cu subiectul, echipa Liceunet ți-a pregătit mai multe eseuri care îți vor folosi și ca sursă de inspirație pentru scrierea unor materiale complexe și bine documentate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Baronul din copaci

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 19.11.2021
    Scris de Elev in clasa a 8-a