Referat

Structura unui referat la istorie variază de la profesor la profesor. Unii îl pot interpreta ca fiind o lucrare complexă, de mari dimensiuni, alții ca o lucrare de una-două pagini ce conține idei scurte și concentrate despre o anumită temă istorică.

Liceunet.ro îți oferă ambele variante, pentru ca tu să fii pregătit indiferent de situație. Îți punem la dispoziție atât referate scrise de elevi ca și tine, cât și referate redactate de profesorii noștri.

Redactarea unui referat la istorie   

Un referat structurat corect la disciplina istorie presupune să aibă o introducere, un cuprins și o încheiere bine definite și o lungime medie, de aproximativ 2-5 pagini. De asemenea, citatele sunt permise atâta timp cât vor fi însoțite și de autor. Dacă alegi să-ți culegi ideile din anumite cărți - aici vorbim de reformulări, nu de preluat idei cuvânt cu cuvânt, întrucât acest lucru înseamnă plagiarism - nu uita să pui o bibliografie.

Atunci când redactezi un referat la istorie, pune mare preț pe calitate și pe livrarea de date istorice corecte, complete și coerente. Tratează tema aleasă sau impusă de profesor cu seriozitate, ținând cont de regulile de punctuație și de limbaj.

Teme de referate pentru inspirație

Temele sunt variante, abordând subiecte care privesc atât situația internă, cât și situația internațională. Iată câteva exemple: Referat despre comunismul în România; Referat despre Casa Regală și participarea României la Primul Război Mondial; Referat despre viața lui Tudor Vladimirescu și Revoluția de la 1821; Referat despre romanitatea românilor în viziunea istoricilor; Referat despre războiul de independență.