Memorator

Vrei să înveți la istorie însă materia din manuale ți se pare prea densă și greoaie? Ți-am pregătit aici o serie de memoratoare cu informații de bază din materia de la istorie din clasele X-XII! Te încurajăm să parcurgi aceste memoratoare, iar apoi, odată ce ți-ai format o bază de cunoștințe, să le aprofundezi citind și manualele. Astfel, vei putea fi și mai bine pregătit la istorie!

Fie că vrei să înveți pentru bacalaureatul la istorie sau pentru un test, Memoratorul pentru Clasa a XII-a te poate ajuta să ordonezi clar informațiile de bază de la disciplina istorie. În cadrul acestuia poți citi materia pe scurt pentru ultimul an de liceu! De exemplu, aici găsești informații cheie despre Romanitatea românilor, Statul român modern, dar și alte teme importante.

În Memoratorul pentru Clasa a XI-a îți explicăm pe scurt teme precum Europa și lumea în secolul XX, România - de la stat totalitar la stat de drept, sau Religia în lumea contemporană. Citește aceste informații cheie și poți reține mai bine temele studiate în clasa a XI-a!

Memoratorul pentru Clasa a X-a cuprinde informații esențiale despre istoria lumii și a României. Am luat pe rând teme studiate în clasa a X-a, le-am prezentat clar și ne-am concentrat pe idei pe care e important să le cunoști. De exemplu, citește aici o sinteză cu informații cheie privind Epoca Luminilor, Țările Române și problema orientală, sau Anul 1848 în Europa.

Pentru a putea obține nota maximă la un examen sau test de istorie, te încurajăm să înveți și din manualele de istorie, pe lângă memoratoare! De asemenea, cu ajutorul rezolvărilor cerințelor de la bacalaureat poți exersa pentru bac!