Manuale

Manualele de istorie publicate pe Liceunet cuprind marile teme pe care trebuie să le știi la disciplina istorie în timpul liceului pentru a putea obține note bune. Am avut grijă ca în fiecare manual să explicăm în cuvinte clare istoria lumii și a României, pentru ca ție să îți fie ușor să le citești și să înveți din ele!

Manualul de Istorie pentru Clasa a 12-a cuprinde toate temele din programa examanului de bacalaureat. În plus, poți citi în manual și restul temelor care nu se dau la bac dar care sunt predate la liceu în clasa a 12-a și din care poate ai de susținut un test sau teza la istorie. Printre temele prezente în manual se numără „Statul român modern”, „Constituțiile României” sau „România și concertul european”.

Din Manualul de Istorie pentru Clasa a 11-a poți învăța informațiile de bază despre istoria recentă a lumii. Cele mai multe capitole ale acestui manual îți prezintă societatea europeană și românească din secolul acesta (al XXI-lea) și secolul trecut (al XX-lea). De exemplu, aici poți citi despre „Migrații în lumea contemporană”, „Cultura română-cultură europeană” sau „Impactul tehnologiei asupra vieții cotidiene”.

Manualul de Istorie pentru Clasa a 10-a cuprinde marile conflicte care au marcat Europa și România în a doua jumătate a mileniului II (secolele XVII-XX) și începutul mileniului III (secolul XXI). Aici poți citi despre evenimente istorice importante începând cu Revoluția glorioasă din Anglia și până la Al Doilea Război Mondial, și despre consecințele pe care le-au avut asupra societății. De asemenea, în acest manual poți citi despre provocări sau aspecte importante ale societății din secolul XXI (de exemplu, terorismul).

În Manualul de Istorie pentru Clasa a 9-a poți citi despre marile civilizații din Antichitate (de exemplu, sumerienii) și Evul Mediu (de exemplu, grecii și romanii), dar și despre mari dinastii absolutiste (de exemplu, dinastia Romanovilor). În plus, acest manual acoperă perioada Renașterii și Războiul de 30 de ani. De asemenea, aici găsești informații despre Țările Române și domnii români din Evul Mediu.

Mai mult, în manualele noastre găsești link-uri către rezolvări de bac, ghiduri, eseuri sau referate unde poți aprofunda anumite teme sau exersa pentru bac. Așadar, dacă ești la liceu sau ești interesat de materia de liceu, te încurajăm să accesezi manualele noastre de istorie!