Eseu Bac

Eseurile reprezintă lucrări structurate, cu o introducere, un cuprins și o încheiere și care tratează, în cazul nostru, o anumită temă istorică. Acestea se regăsesc în subiectul III din cadrul examenului de Bacalaureat la Istorie și trebuie scrise ținând cont de o serie de cerințe ce se regăsesc în subiect. 

Cum redactezi un eseu la Istorie pentru Bac? 

În primul rând, pentru a putea scrie un eseu la istorie, trebuie să cunoști informațiile cu caracter istoric regăsite în programa de Bacalaureat. Materialele noastre îți servesc ca sursă de inspirație, așa că nu ezita să le citești pentru a afla date istorice. 

În al doilea rând, redactarea eseului de la punctul III din cadrul examenului de Bacalaureat presupune respectarea unor structuri:

  • cea principală - care conține o introducere, un cuprins și o încheiere
  • cea secundară, care e totodată și unică datorită cerințelor specifice regăsite în subiectul 3 al examenului:
    • menționarea unui eveniment/acțiuni cu caracter istoric
    • precizarea unui eveniment/acțiuni cu caraceter istoric
    • prezentarea unui eveniment istoric
    • formularea unui punct de vedere susținut de un fapt istoric.

Pentru a te asigura că ai înțeles modalitatea de redactare a unui eseu îți recomandăm ghidul Cum să scrii un eseu la istorie pentru Bacdar și ghidul Cum să delimitezi/identifici perioadele istorice.

Eseu Istorie Bac - Respectarea baremului

Profesorii de istorie echipei liceunet întocmesc eseurile urmărind întocmai baremul subiectului 3 al examenului de Bacalaureat, pentru ca lucrarea ta să fie corectă din toate punctele de vedere. De altfel, structura eseului, limbajul istoric și ordinea cronologică a evenimentelor sunt respectate în totalitate.

Exemple de eseuri la Istorie pentru Bac

Avem deja pregătite o serie de eseuri pentru tine! Citește-le și însușește-ți date istorice și informații legate de structură, limbaj și stil de abordare.