Rezolvări de la Bac

Citește aici rezolvări ale cerinței 5 de la examenele de bacalaureat din perioada 2016-2010. Dă click pe fiecare cerință în parte pentru a putea vedea și rezolvarea propusă de noi.

Exemplu de cerință rezolvată:

Bac 2016

Simulare. Formulaţi, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la măsurile adoptate în perioada1859-1861 în statul român modern, susţinându-l cu două informaţii selectate din sursă.


În perioada imediat după alegerea dublă a lui AL. I. Cuza, și anume 1859-1861, activitatea politică a celor două țări a avut un caracter comun. În anul 1860 AL. I. Cuza hotărăşte unificarea Adunărilor şi guvernelor, ceea ce însemnă concretizare unei uniri depline („Guvernele, îndumate de domnitor acționau în același sens.”). După unificarea guvernelor, domnul a trecut la unificarea serviciilor de vămi din cele două Principate, a serviciului telegrafic, a cursului monetar. În Focșani, care era un oraș de graniță între cele două Principate, municipalitatea și poliția au fos unificate. Ca semn al unificării, s-a hotărât sărbătoriea zilei de 24 ianuarie ca zi a unirii celor doua Principate: „Renunțându-se la sărbătorirea celor două zile de alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, s-a fixat doar 24 ianuarie zi de sărbătoare națională”

Citește rezolvările cerinței 5 de la bacul din alți ani accesând această pagină!

 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in