Istorie

Secțiunea „Istorie” este dedicată elevilor de liceu. Astfel că, fie te pregătești pentru examenul de Bacalaureat la această disciplină, fie ai nevoie de inspirație la clasă sau doar dorești să cunoști informații noi despre anumite teme istorice, Liceunet este site-ul perfect pentru tine.

Istorie - Suport de studiu

Îți punem la dispoziție materiale diverse la disciplina istorie, împărțite în patru categorii:

  • Eseu Bac - dacă ești în căutarea unor exemple de eseuri la istorie pentru examenul de Bacalaureat, în această secțiune vei găsi o mulțime de eseuri rezolvate corect și complet de profesori. Toate eseurile sunt rezolvări din anii trecuți ale subiectelor de Bac, rezolvări făcute respectând în totalitate baremul.
  • Subiectul I - în această categorie găsești subiecte de Bac rezolvate, conform baremului, din anii anteriori. Citind răspunsurile noastre, vei putea vedea exact cum trebui să rezolvi acest subiect pentru a putea lua punctajul dorit la examenul de Bacalaureat.
  • Subiectul al II-lea - în această secțiune, profesorii noștri au rezolvat integral subiectul al II-lea din cadrul examenelor de Bacalaureat Istorie din anii precedenți, pentru ca tu să ai exemple de calitate după care să te ghidezi în pregătirea ta.
  • Referat - aici vei găsi lucrări cu teme istorice redactate de elevi ca și tine. Acestea îți pot servi drept suport de curs sau inspirație pentru redactarea eseurilor. De asemenea, în curând profesorii noștri vor publica și referate scrise de ei, așa că stai cu ochii pe noi.
  • Schemă - în această subcategorie vei găsi scheme ale celor cele mai importante evenimente, date și personalități. Aceste materiale te vor ajuta să înțelegi și să acumulezi mai rapid informațiile.

Mai mult de atât, îți explicăm pas cu pas prin ghiduri cum se rezolvă fiecare subiect în parte.

Ghiduri precum „Cum să scrii un eseu la Istorie pentru Bac”, „Subiect I Bac Istorie - Ghid pentru rezolvări corecte”, „Subiect II Istorie Bac - Ghid pentru rezolvări complete” sau „Ghid Istorie Bacalaureat: Cum să delimitezi/identifici perioadele istorice” te vor ajuta să obții note mai bune la examene.

De asemenea, am structurat materia pe care o vei parcurge în fiecare an de studiu în manuale, după cum urmează:

Cu noi, Bacul nu mai reprezintă o problemă!

Accesează cu încredere materialele noastre pentru o pregătire intensivă.