Lock

Lorelei de Ionel Teodoreanu

Lock

Lorelei este titlul unui roman de dragoste scris de Ionel Teodoreanu și publicat pentru întâia oară în anul 1935. Opera cuprinde 7 cărți: „Pe harfa răsturnată a iubirilor tale, Vară...”, „Trupul și sufletul meu sunt începutul unui mare cântec...”, „...Și tremurul mâinii care-l caută”, „Prietenul Nathan”, „Anii mei tineri au sunat a cântec...”, „Dar am trecut pe lângă el cu dragostea de mână...” și „...Și am rămas cu mâna întinsă ca a regelui Lear”, iar pentru scrierea cărții autorul a avut nevoie de mai mulți ani, o parte din această perioadă petrecând-o la malul mării.

Protagoniștii romanului sunt profesorul Catul Bogdan și tânăra Lucia Novleanu, poreclită și Lorelei, Luli-boy sau Luluța. Cei doi se întâlnesc în timpul unei călătorii cu trenul, Lucia acordându-i primul ajutor lui Bogdan după ce acesta leșinase.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să afli cum evoluează povestea de dragoste dintre cei doi tineri și să înțelegi mai bine mesajul operei Lorelei de Ionel Teodoreanu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lorelei de Ionel Teodoreanu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.