Rezumat

Rezumatul romanului La Medeleni a fost realizat cât mai amplu pentru a reuși să-ți amintești toate întâmplările care se petrec de-a lungul celor trei volume în care este structurat textul. Citind acest material vei afla cum este prezentată viața celor trei personaje principale - Dănuț, Olguța și Monica - și trecerea lor ce la copilărie la maturitate.

Cel de-al doilea volum prezintă viața celor trei personaje, în perioada liceului. Inițial acțiunea se petrece la București, unde locuiește Dănuț, alături de unchiul său. Băiatul se întâlnește cu Adina, o femeie frumoasă, mai în vârstă decât el. Prietenul său, Mircea, este îndrăgostit de Olguța, pe care însă nu a cunoscut-o niciodată, ci doar a văzut o poză cu ea și corespondează cu aceasta prin scrisori. 

La Iași, este prezentată viața familiei Deleanu. Monica, iubindu-l încă pe Dănuț, corespondează cu acesta și așteaptă cu nerăbdare un semn de la el. Din greșeală, Dănuț trimite cărți identice, una pentru ea, în care o numește soră și una pentru femeia cu care se întâlnea, Adina, căreia îi compune poezii de dragoste. Monica este decepționată, iar Olguța încearcă să o consoleze, spunându-i că este sigură că Dănuț o iubește. 

Olguța călătorește cu tatăl său la București, unde îl cunoaște pe prietenul lui Dănuț, Mircea, de unde află de idila dintre fratele său și Adina. (...) Cel de-al treilea volum le prezintă pe Olguța și Monica. Ele revin de la studii, din Paris, cu vaporul, alături de Alexandru Pallă. Olguța a studiat pianul, fiind impulsionată atât de pasiunea sa pentru acest instrument, cât și de dragostea lui Vania pentru muzica clasică, iar Monica a urmat doctoratul în Litere. Alexandru Pallă revine în țară după ce a părăsit-o pe Adina, din cauza relațiilor nefirești dintre aceasta și cumnata sa, Ioana Pallă. ”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in