La Medeleni

La Medeleni este un roman care aparține scriitorului Ionel Teodoreanu și a cărui acțiune se petrece în satul Medeleni din județul Iași. Fragmente din acest roman au fost publicate pentru prima dată în revista „Viața românească”, în anul 1924, urmând ca apoi întregul text să fie reunit într-o trilogie: „Hotarul nestatornic”, volum apărut în anul 1925, „Drumuri”, publicat în 1926 și „Între vânturi” în 1927.

Opera lui Ionel Teodoreanu este considerată un bildungsroman întrucât prezintă evoluția lui Dănuț, a Olguței și a Monicăi și trecerea acestora de la copilărie la adolescență și apoi la maturitate. Aventurile prin care trec eroii principali, dar și alte detalii importante despre romanul La Medeleni au fost incluse în acest eBook, astfel că îți va fi foarte ușor să te familiarizezi cu opera chiar și dacă nu ai reușit încă să citești acest text.

Comentariul literar și rezumatul te vor ajuta să înțelegi care este tema pe care o abordează Ionel Teodoreanu în acest roman și care sunt întâmplările care se petrec, în timp ce celelalte două eseuri te vor ajuta că realizezi portretul celor două personaje centrale: Dănuț și Olguța, dar și al Monicăi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

La Medeleni

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 15.11.2022
    Scris de Elev in clasa a 6-a
  • 02.12.2020