Lock

Ora fântânilor de Ion Vinea

Lock

Ora fântânilor este o poezie scrisă de Ion Vinea și publicată pentru întâia oară în anul 1938, în revista „Viața românească”. Autorul a ales același nume și pentru volumul de poezii care apare la Editura pentru Literatură în data de 26 iunie 1964, cu doar câteva zile înainte de a înceta din viață.

Tema pe care o abordează poetul este reprezentată de dualitatea existențială, văzută ca o coexistență e vieții și a morții în aceeași ființă, viața fiind imaginată ca o fântână, la care însă accesul este condiționat. Fiind o operă reprezentativă pentru curentul avangardist, poezia se remarcă printr-o exprimare concisă, construcții eliptice de predicat și o libertate absolută de creație. Astfel, textul este compus din trei strofe inegale ca lungime, prima și ultima strofă având câte patru versuri, iar cea de-a doua, cinci versuri.

ebook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet conține un model de realizare a unui comentariu, astfel că, dacă această operă se numără printre poeziile pe care le studiezi la școală, îți va fi mult mai ușor să îi înțelegi mesajul.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ora fântânilor de Ion Vinea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.