Multașteptatei de Ion Minulescu

Multașteptatei este o poezie scrisă de Ion Minulescu și publicată pentru întâia oară în anul 1096, în revista „Viața literară și artistică”. Ulterior, textul a fost inclus în volumul „Romanțe pentru mai târziu” alături de alte poezii consacrate, printre care: „Romanța celor trei corăbii”, „Romanța cheii”, „Trei lacrimi reci de călătoare”, „Celei care minte” și „Celei care pleacă”.

Tema principală a textului este reprezentată de iubire, însă putem observa și o temă secundară, și anume, singurătatea. Astfel, eul liric este condamnat la singurătate, fiind prezentat în postura îndrăgostitului care își așteaptă zadarnic iubita.

Versurile poeziei Multașteptatei de Ion Minulescu au fost analizate de către profesorii Liceunet, iar dacă ai nevoie să scrii un eseu, comentariul pe care ți-l punem la dispoziție îți va fi de mare ajutor. Așadar, vei găsi detalii despre semnificația titlului, temă, mărcile eului liric, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, apartenența la simbolism au alte informații care îți vor fi de mare ajutor pentru a interpreta textul.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Multașteptatei de Ion Minulescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.