Rezumat

Urmează să studiezi romanul autobiografic Corigent la limba română scris de Ion Minulescu, dar încă nu ai reușit să citești acest text sau nu îți mai amintești cu exactitate care sunt cele mai importante evenimente care au loc și ai nevoie de rezumatul romanului? Pentru a te ajuta, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet îți pun la dispoziție un rezumat complex al romanului Corigent la limba română, pe care îl poți folosi ca suport de studiu sau ca sursă de inspirație pentru scrierea propriului tău material.

„Romanul se deschide cu descrierea orașului Pitești, localitatea provincială unde protagonistul copilărise. Acolo, trei băieți se joacă de-a „căderea Plevnei”. Cei trei sunt colegi în clasa a cincea (corespondenta clasei a noua de astăzi) și se numesc Cotan, Mihăiță și Bucu (Ion Minulescu). Tatăl lui Cotan, avocat și politician, ocupa mereu câte o funcție importantă (prefect, primar, deputat, senator), iar din acest motiv, deși Cotan rămânea mereu corigent, promova întotdeauna în toamnă. Mihăiță era fiul unui cizmar sărac și era un tânăr slab și timid, dar în ciuda acestui fapt, mereu lua premiul întâi la sfârșit de an școlar. Mama lui Bucu era acum căsătorită cu un căpitan, iar tatăl lui adevărat fusese negustor, dar murise înainte de nașterea copilului.

În timp ce băieții se joacă, Margareta (croitoreasa casei) îl îndeamnă pe Bucu să nu fie atât de agitat, întrucât bunicul lui tocmai murise.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in