Fișă de lectură

În cazul în care ai primit tema de a scrie o fișă de lectură a romanului autobiografic „Corigent la limba română” de Ion Minulescu, acest material îți va fi de mare ajutor, întrucât conține date despre autor și opera acestuia, informații despre temă și semnificația titlului, un scurt rezumat, cât și detalii despre personaje. Pe scurt, aici vei găsi toate explicațiile pe care trebuie să le conțină o fișă de lectură realizată corect. 

....

Alte opere ale autorului: „Roșu, galben și albastru”, „Ecce homo”, „Celei din urmă”, „Glasul morilor”, „Într-un bazar sentimental”, „Pășește-ncet”, „Turism”.

Specia literară: Roman

Tipul romanului: Bildungsroman, roman autobiografic

Genul literar: Genul epic

Semnificația titlului: Titlului romanului „Corigent la limba română” i se pot atribui cel puțin două semnificații. Prima are legătură cu episodul real din viața lui Minulescu. La examenul de limba română de la sfârșit de an, Bucu primește ca subiect analiza poeziei „Umbra lui Mircea la Cozia” de Grigore Alexandrescu. Deși stăpânește bine poezia, cunoaște și mănăstirea, drept pentru care observă o greșeală în descrierea acesteia de către Alexandrescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in