Caracterizare

Corigent la limba română este un roman autobiografic scris de Ion Minulescu, al cărui personaj principal este însuși autorul. Trăsăturile lui Bucu, așa cum este prezentat în roman personajul principal, individual, masculin, sunt evidențiate prin intermediul faptelor și gândurilor sale. 

Astfel, pentru a te ajuta să realizezi o caracterizare corectă a personajului principal din romanul Corigent la limba română, profesorii noștri au conceput acest material în care găsești atât trăsăturile care îl definesc, cât și exemple din text care îți vor folosi pentru a înțelege mai bine opera și pentru a-ți reaminti principalele secvențe.

Bucu este personaj principal, masculin și individual. Mama lui era acum căsătorită cu un căpitan, iar tatăl lui adevărat fusese negustor, dar murise înainte de nașterea copilului. Chiar la începutul romanului, autorul își face o autocaracterizare sumară, dar la obiect: „Eu sunt așa cum nu mai vreau să-mi aduc aminte că am fost”. De aici deducem că personajul a evoluat semnificativ pe parcursul existenței sale, depărtându-se mult de esența sa adolescentină și maturizându-se. 

Într-adevăr, adesea, Bucu făcea alegerile unui om imatur din punct de vedere emoțional, dar deosebit de sensibil. Se implică într-un lung șir de relații problematice cu femei fie căsătorite și mai în vârstă decât el, fie cu femei care aveau o existență problematică și complicată. Viața sa amoroasă începe cu Margareta, croitoreasa familiei, care se culcă în patul lui într-o noapte, avertizându-l să nu-i dezvăluie nimic mamei sale. La scurt timp după aceea, Margareta fuge cu un sublocotenent.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in